Verdal - et spennende turistmål

Soria Moria parken ligger i Verdal, en av de største kommuner i Nord-Trøndelag. Verdal syder av aktivitet om sommeren med Spelet om Heilag Olav i Olsokhelga, Vømmøldagene i juni og en rekke andre festivaler og arrangement. I byens sentrum, som er 3 km unna Soria Moria Camping finner man gode restauranter, kino, teater, Vinmonopol og alle slags butikker. Her ligger også Verdal Folkepark et sted for store utekonserter om sommeren. Bygda er også kjent som Lottobygda.

Severdigheter i Verdal og nabokommunene

Verdals historie er preget av mange dramatiske hendelser. Mest kjent er Slaget på Stiklestad i 1030, der helgenkongen Olav den Hellige ble drept. Under den Store nordiske krig 1699-1721 gjorde general Carl Gustaf Armfeldt et innfall gjennom Verdal i 1718 for å innta TrondheimVerdalsraset i 1893 der 112 mennesker omkom er den største naturkatastrofen på land i Norge i nyere tid.

Stiklestad Nasjonale kultursenter AS: Senteret og museumssamlingene er åpne hele sommeren. Olsokdagene i slutten av juli er fylkets største kulturarrangement. Her syder det av folkeliv med konserter, foredrag, kunstutstillinger og middelaldermarked. Høydepunktet er ”Spelet om Heilag Olav”, Norges største friluftsteater med over 200 aktører. Her er folkemuseum med over 30 bygninger fra 17- og 1800-tallet. (www.stiklestad.no)

Rinnleiret militærleir er den eldste bevarte kavalerileir i hele Europa, med bygninger fra slutten av attenhundretallet. 21 av bygningene er fredet. Her holder Rinnleiret Museum til. Samlingene består av våpen og utstyr, verktøymateriell og uniformer, fotos, dokumenter og bøker. Her er egne utstillinger for Nordenfjeldske Dragonregiment, Tysklandsbrigaden, FN-troppene, Norske Kvinners sanitetsforening, Nord-Trøndelag Infanteriregiment nr. 13, Rinnleiret Kulturlandskap og Karolinerprosjektet. (E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. )

Falstadsenteret og Falstad museum: Ligger på EkneLevanger kommune, 30 km fra Soria Moria parken. Minnested og senter for menneskerettigheter. Senteret består av Falstad fangeleir og Falstadskogen som var rettersted for okkupasjonsmakten. Skogen er i dag krigsgravplass og fredet kulturminne. (www.falstadsenteret.no)

Den gyldne omvei: Idyllisk veistrekning gjennom Inderøy kommune, nabokommune til Verdal. En rekke aktører langs ruten tilbyr varierte kulturopplevelser.(www.visitinnherred.com)

De værdelske befestninger: Unikt festningsanlegg ca 2 mil fra Soria Moria Camping, med festningsanlegg i fjell som i sin tid ble bygget som forsvar mot invasjon fra Sverige.

Friluftsliv, golf, jakt og fiske

I tillegg til å være et av Norges mest interessante områder for fuglekikking har Verdal også mye annet å by på innen friluftsliv, jakt og fiske. Mest kjent er Verdalselva, en meget god elv for laksefiske.

Trones Golfbane, en av Norges flotteste (18 hull), ligger idyllisk til på Troneshalvøya, 3 km fra Soria Moria parken.(www.stiklestad-golfklubb.no)